Tahkon tytöt voittoihin Keski-Euroopassa

Viime viikonloppuna Keski-Euroopassa käydyissä Fis-kisoissa saatiin loistavia tuloksia sekä juniori- että aikuisten sarjoissa. Nuoret laskivat Slovenian Pokal Lokassa lauantaina 10.2. suurpujottelun, missä Tahkon Talent -ryhmässä harjoitteleva Rosa Pohjolainen sijoittui N16-sarjan kolmanneksi. Kisan voittoon laski Slovenian Jera Kompan,  joka oli vajaan sekunnin Rosaa nopeampia. Nuorempien N14 -sarjan tytöissä Silja Koskinen oli myös lupaavasti kuudes. Saman ikäluokan poikien puolella Mikko Lemponen oli seitsemäs kuten myös vanhempien poikien M16-sarjassa laskeva Jaakko Tapanainen .

Samana päivänä Saksan Jennerissä kisattiin naisten Fis-suurpujottelu, missä Tahkon alppikoulun porukassa treenaava Erika Pykäläinen nappasi arvokkaan voiton kukistaen Italian Anna Hoferin kahdeksalla sekunnin sadasosalla. Kolmanneksi sijoittui niin ikään Italian joukkueen laskija Vivien Insam, joka jäi Erikasta jo puolen sekunnin päähän. Erika saalisti samalla uransa parhaat Fis-pisteet 12.05, joilla nousee kolkuttelemaan jo ikäluokkansa maailmanlistan ykköspaikkaa.

Sunnuntaina 11.2. Pokal Lokan -kisoissa oli vuorossa pujottelu ja Rosa Pohjolainen teki vakuuttavasti molempien kierrosten nopeimmalla ajalla reilun sekunnin eron seuraaviin. Toiseksi sijoittui Unkarin Zita Toth ja kolmanneksi Slovakian Rebeka Jancova, joka jäi jo yli kaksi sekuntia Rosan kärkiajasta. Nuorempien tyttöjen N14-sarjassa saatiin myös menestystä, kun Silja Koskinen sijoittui toiseksi. Voittoon laski tällä kertaa Slovakian Nikola Repaska. Poikien vastaavassa sarjassa Mikko Lemponen paranteli edellispäivästä laskemalla viidenneksi. M16-sarjassa Jaakko Tapanainen onnistui myös hienosti ja sijoittui toiseksi.

Pokal Loka N16 SL

Rosa Pohjolainen korkeimmalla korokkeella Slovenian Pokal Lokan pujottelussa