Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Jesper Pohjolainen laski tuplamestariksi

Viime talvena kesken jääneen kisakauden SM-mitaleista kamppailtiin Levin pujotteluiden jälkeen vielä Suomulla, missä oli vuorossa suurpujottelun SM-kilpailut, jotka laskettiin perjantaina 18.12. Levillä jo yhden suomenmestaruuden napannut Jesper Pohjolainen jatkoi voittoputkessa ja Tahkon alppikoulun kaksoisvoiton varmisti Salomo Sirviö laskemalla SM-hopealle. Rukan Sakari Aho nappasi SM-pronssin. Tahkon alppikoulun vahvaa panosta osoitti yhdeksän urheilijan sijoittuminen 15 nopeimman joukkoon. Valmentajana nykyisin toimiva Eemeli Pirinen oli tosin kohteliaasti 15:s. Naisten mestariksi laski Hyvinkään Julia Toiviainen ennen Tiia Nurmista ja Charlotte Henrikssonia. Silja Koskinen oli Tahkon tytöistä Fis-kisan kuudes.

Suomulla jatkettiin viikonloppua vielä kolmella Fis-kilpailulla ja lauantaina oli jälleen vuorossa suurpujottelu, missä Jesper Pohjolainen ja Salomo Sirviö toistivat edellispäivän tuplavoiton Tahkon alppikoululle. Kolmas oli tällä kertaa Viron Johan Luik. Myös naisten sarjassa voittaja säilyi samana, kun Julia Toiviainen laski ykköseksi ennen Slovakian Rebeka Jancovaa ja Silja Koskinen paranteli hienosti vauhtia edellispäivästä sijoittumalla ensimmäistä kertaa Fis-urallaan podiumille ollen kolmas.

Sunnuntaina 20.12. oli vuorossa Fis-pujottelu ja Jesper Pohjolainen sai viimein päästää yhden kilpailijan edelleen, kun Oskari Sulkakoski piti kovinta vauhtia ja voitti kisan kahdeksan sekunnin kymmenyksellä. Johan Luik jatkoi edellispäivän tahtiin ollen kolmantena. Naisten puolella Julia Toiviainen jatkoi nopeimpana myös pujotteluradalla ja Rebeka Jancova taipui tällä kertaa kahden kymmenyksen erolla. Kolmas oli Victoria Dalkarl.

Maanantaina saatiin Suomun Fis-kisat pakettiin ja Jesper Pohjolainen nousi jälleen tutulle ykköspaikalle, kun hän pisteli jo ensimmäisellä kierroksella selvän pohja-ajan ja lisäsi toisella kierroksella voittomarginaaliksi yli kaksi sekuntia Henrik Järvikareen, joka tuli toiseksi sekä Jaakko Tapanaiseen, joka taipui ensimmäisen kierroksen kakkospaikalta kolmanneksi. Naisten puolella Julia Toiviainen sai kovan vastuksen Rosa Pohjolaiselta, joka oli saapunut Keski-Euroopasta Suomulle treenaamaan. Ensimmäisellä kierroksella pohja-ajan laskenut Toiviainen piti Rosan takanaan ja saavutti neljännen voittonsa Suomun Fis-kierroksella. Rosa oli kisan kakkonen ja Riia Pallari kolmas.

Suomu SM-suurpujottelu 2020

 Alpine News