Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Entiset alppikoululaiset mitalivauhdissa talviuniversiadeissa

Freestyle-laskija Kalle Leinonen saavutti Suomen joukkueen toisen kultamitalin Trentinon talviuniversiadeissa. Slopestylen mestariksi laskenut Leinonen hallitsi kisaa aina karsintakierroksesta lähtien. Ensimmäisen kisalaskun pisteet 87,60 riittivät lopulta KuoSi Freestylen ja Jyväskylän yliopiston miehelle kisan voittoon.

Toiseksi sijoittui mainion toisen laskun turvin Puolan Szczepan Karpiel pistein 87,00. Leinosen kultamitalin myötä Suomella on kisoista nyt yhteensä viisi mitalia. Voittaja otti mestaruuden vastaan tyynesti.

- Hyvät fiilikset tietysti. Vedin aika iisisti enkä joutunut venymään. Olin luottavainen koko ajan voiton suhteen.

Alppihiihtäjä Nina Halme oli lähellä kartuttaa Suomen mitalitiliä myös naisten suurpujottelussa. Avauskierroksen jälkeen neljäntenä ollut Halme sijoittui lopulta hienosti jaetulle viidennelle tilalle. Eroa pronssimitaliin jäi vain 0,19 sekuntia. Kisan voittaneeseen Puolan Maryna Gasienica-Danieliin eroa kertyi 0,74 sekuntia.

- Vähän harmittaa, kun mitali jäi niin lähelle. Molemmat laskut olivat kuitenkin hyviä, niin tyytyväinen pitää olla. Kauden alku ei ole ollut helppo, Halme kertoi.

Lähde: Opiskelijoiden Liikuntaliitto / OLL.fi