Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Tahkolaisten vauhti jatkui pirteänä Nuorten SM-syöksyssä ja Fis-suurpujottelussa

Tiivis vauhtiviikko jatkui Ylläksellä lauantaina 1.2. 18- ja 21-vuotiaiden SM-syöksyillä ja Fis-suurpujottelulla. Tahkon alppikoulun laskijoilla jatkui hyvä kisavire, kun ensin laskettiin syöksymestaruuksista.

N18 sarjan voittajaksi syöksyi Camilla Andersson ja toiseksi nopein oli Sini Aho. Tahkon Talent teamin Anni Liemola nappasi ensimmäisen SM-mitalinsa laskemalla kolmanneksi. Janina Mäkinen oli viides. N21 sarjan nopein oli Salli Vahtera ennen Roosa Hirvonen. Tahkon Kaisa Nyberg pääsi pokkaamaan SM-pronssia. M21 sarjassa oli kolmannen SM-kultamitalinsa vauhtikisoista, kun aiempina päivinä plakkarissa oli super-g:n ja superkombin kirkkaimmat mitalit. Kalle Peltola oli toinen ja Markus Juntunen kolmas. Tahkon pojista Robert Wikströn oli viides ja Elmeri Mäkelä kuudes. Nuorempien poikien nopein oli Jaakko Mustalahti.

Kiireisen kisapäivän päätteeksi päästiin laskemaan myös tekniikkalajeja, kun iltakilpailuna laskettiin suurpujottelun Fis-cupin osakilpailu. Naisten kärjessä oli loukkaantumista kisakuntoon toipunut Roosa Hirvonen. Saana Ahonen oli toinen ja Sandra Holm kolmas. Kaisa Nyberg osoitti myös hyvää tuloskuntoa laskemalla neljänneksi. Miesten vauhdikkain oli tällä kertaa Eestin Tonis Luik ennen Kalle Peltolaa ja Ruotsin Hannes Grymiä. Arttu Niemelä oli Tahkon pojista parhaana kuudes.

  Syöksyn mitalistit 

  Kuvassa nuorten SM-syöksyn mitalisteja