Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Sadran ja Aleksin vauhti kohdallaan Funäsdalenissa

Sandra Holm ja Aleksi Näkki jatkoivat hyviä esityksiään Funäsdalenin Fis-kisoissa Ruotsissa. Perjantaina 30.11. lasketussa toisessa Fis-suurpujottelussa kisan voittoon laski Slovenian Eli Plut. Sandra Holm kohensi edellispäivästä yhdellä pykälällä sijoittuen neljänneksi. Toisena alppikoulun edustajana kisassa ollut Kaisa Nyberg oli sijalla 27.  Miesten sarjan ykköseksi laski Johan Pietilä Holmner ja parhaana suomalaisena oli Kalle Peltola kahdeksantena. Tahkon alppikoululaisista Aleksi Näkki paranteli myös edellispäivästä sijoittuen 17:ksi.

Lauantaina 1.12. laskettiin kolmas Fis-suurpujottelu, jossa voittajiksi laskivat naisissa Slovakian Petra Vlhova ja miesten puolella Ruotsin Tim Lindgren. Sandran kohtaloksi tuli tällä kertaa keskeytys ensimmäisellä kierroksella ja samassa Sandra loukkasi myös polvensa. Miesten nopein oli Ruotsin Tim Lindgren ennen toiseksi laskenutta Kalle Peltolaa. Aleksi Näkki oli tällä kertaa sijalla 26.

Funäsdalenin kierroksen viimeisenä päivänä sunnuntaina 2.12. laskettiin vielä yksi Fis-pujottelu, jossa naisten sarjan selvitti läpi vain 20 laskijaa. Voittoon laski Venäjän Anna Sorokina ja parhaana suomalaisena Sohvi Virkkula oli kahdeksas. Miesten voittajaksi tuli Ruotsin Per Saxvall ja suomalaisista nopein oli Jens Henttinen viidentenä. Aleksi Näkki laski myös pirteästi sijoittuen lopputuloksissa kahdeksanneksi ja kuittasi samalla uransa parhaat Fis-pisteensä pujottelussa.

Aleksi Näkki SL