Olet täällä: Ajankohtaista

 Alpine News

Ajankohtaista

Alppikoulun jäätikköleirikausi syksyn osalta ohi

Alppikoululaisten tiivis valmistautuminen uuteen talvikauteen on edennyt vaiheeseen, jossa leireily Keski-Euroopan jäätiköillä ja halliolosuhteissa vaihtuu kotimaan ja pohjoismaisiin lumiolosuhteisiin. Heinäkuun lopulla alkanut lajileiritys sisälsi yhteensä kolme jäätikköleiriä Itävallassa ja yhden hallileirin Liettuassa. Keski-Euroopan olosuhteet olivat tänä vuonna suotuisat ja leirit pystyttiin vetämään tehokkaasti ja suunnitelmien mukaisesti.

Keväällä aloitettu uusi tasoryhmäyhteistyö on edennyt myönteisesti ja Tahkon alppikoulu on toiminut syksyn aikana tiiviissä yhteistyössä Rukan alppikoulun, alppikoulusta valmistuneiden akatemiaurheilijoiden sekä Ski Sport Finland ry:n kanssa yhdistelemällä leiritystä ja valmennusta. Tavoitteena on ollut luoda uudenlaista toimintamallia tehostamalla huipulle pyrkivien urheilijoiden etenemistä kohti maajoukkuetasoa. Myös peruskouluikäisten leirityksessä Tahkon ja Rukan alppikoulut ovat yhdistäneet voimansa ja järjestäneet syksyn leiritykset yhteistyössä.

Tahkon alppikoulun valmennuksessa uutena kasvona ovat Tasoryhmä 1:n poikien puolella elokuussa aloittanut slovenialainen Tadej Platovsek, jolla on monen vuoden kokemus maajoukkuevalmentajana Slovenian maajoukkueessa. Viime kaudella hän vastasi Slovenian vauhtijoukkueen valmennuksesta. Toisena uutena valmentajana on niin ikään slovenialainen Matjaz Marusic, jolla on Slovenian maajoukkueen lisäksi kokemusta mm. Venäjän EC-joukkueen valmentajana. Uutena vanhana valmentajana syksyn valmennuksessa on myös ollut mukana Kessi Mäkiä, joka on tuttu kasvo Tahkon rinteiltä.

Tahko FI

Kuvassa Tahkon alppikoulun ryhmä Liettuan hallileirillä