Kisakausi käyntiin Suomulla

Kotimaan Fis-kisat saatiin avattua 16.-17.11. Suomulla, missä kisattiin tasokkaat Fis-pujottelut huippuolosuhteissa. Mukana oli Suomen naisten maajoukkueen laskijat sekä muitakin Levin maailmancupiin matkalla olevia laskijoita. Myös Saksan nuorten maajoukkue oli hionut kisakauden starttia leireilemällä ja avasi kisakauden Suomen lumilla.

Ensimmäisen päivän nopein oli Rosa Pohjolainen viiden sadasosan sekunnin erolla ennen Riikka Honkasta. Tsekin Gabriela Capova oli päivän kolmas jo yli sekunnin kärkikaksikon takana. Miesten kisassa Tahkon pojilla oli ensimmäisen kierroksen jälkeen hienot asemat, kun Salomo Sirviö oli johdossa ja Erik Saravuo kolmantena. Toisen kierroksen ulosajot muuttivat lopputuloksen saksalaisten laskijoiden nelosvoitoksi, missä ykköspaikalle nousi Maximilian Schwarz. Erik Saravuo oli suomalaisista parhaana neljäs.

Toisen päivän naisten nopein oli Riikka Honkanen ja toisena Saksan Elina Lipp ja kolmantena Tsekin Capova. Tahkon laskijoista parhaana oli kuudenneksi laskenut Silja Koskinen. Miesten sarjan kärkisijat miehitti jälleen Saksan nuorten maajoukkueen laskijat, jotka nappasivat kolmoisvoiton. Nopein oli tällä kertaa Max Geissler-Hauber. Suomalaisten parhaana oli Jesperi Kemppainen, joka oli neljäs 1.6 sekuntia kärjen takana.Tahkon laskijoista parhaana oli kuudenneksi laskenut Miikka Nieminen.

Tulokset: FIS Alpine Skiing – Suomu (FIN) – Event Details (fis-ski.com)

Fis-kisakauden avauskisan naisten kärkilaskijat (vas. Riikka Honkanen, Rosa Pohjolainen ja Cabriela Capova).

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *