Salomo Sirviölle neljä voittoa Ruotsista

Salomo Sirviön nousujohtoinen kisavire huipentui Ruotsin Lyckselessä ja Tärnabyssä lasketuissa Fis-kisoissa, mistä Salomo nappasi täyspotin eli neljä voittoa. Lyckselessä laskettiin 18.-19.12. kaksi Fis-pujottelua ja ensimmäisessä kisassa Salomo voitti Ruotsin Johan Silfältin ja Max Löfin selkeällä puolen sekunnin erolla. Tahkon poikien hyvää panosta täydensivät Joel Palosaari ja Miikka Nieminen sijoittuen neljänneksi ja seitsemänneksi. Naisten ykkönen oli Ruotsin Matilde Edvinsson ja Tahkon ainoa naisten sarjan edustaja Silja Koskinen oli viides.

Sunnuntaina 19.12. lasketussa toisessa kisassa Salomo Sirviö sai tiukimman vastuksen joukkuekaverilta, kun Erik Saravuo jäi hänelle lopputuloksissa ainoastaan kuusi sadasosasekuntia sijoittuen toiseksi. Molemmille tuli samalla uran parhaat Fis-pisteet. Myös Miikka Nieminen laski hienosti ollen neljäs. Naisten voittajaksi laski Norjan Trine Bruvoll. Silja Koskinen joutui keskeyttämään ensimmäisellä kierroksella.

Kisakierros jatkui 21.-22.12. Tärnabyssa, missä laskettiin kaksi Fis-suurpujottelua, joissa Salomo Sirviön voittoputki sai edelleen jatkoa. 21.12. lasketussa ensimmäisessä kisassa toiseksi laski isäntämaan Johan Silfält ja hienosti jälleen kolmanneksi Erik Saravuo. Naisten kisassa ykkönen oli Ruotsin Mathilde Edvidsson ennen Suomen kolmikkoa; Riia Pallari, Veera Alaniska ja Silja Koskinen, jotka olivat seuraavina.

Kiertueen viimeisessä kisassa Salomo Sirviön ylivoimainen vire jatkui ja hän korjasi neljännen voittonsa reilun puolen sekunnin erolla Ruotsin Lucas Kongsholmiin. Tahkon pojista podiumille nousi myös Joel Palosaari, joka oli kolmas. Jesperi Kemppainen täydensi suomalaisten menestystä sijoittumalla neljänneksi. Naisten voittajaksi laski edellispäivän tapaan Mathilde Edvidsson. Ruotsin Linnea Bergman oli toinen ja Veera Alaniska kolmas sekä Silja Koskinen neljäs.

Tulokset:

Lycksele: FIS Alpine Skiing – Lycksele (SWE) – Event Details (fis-ski.com)

Tärnaby: FIS Alpine Skiing – Taernaby (SWE) – Event Details (fis-ski.com)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *