Rosa ja Erik laskivat EYOF -kisojen ykköseksi

Tahkon alppikoulusta tutut urheilijat; Rosa Pohjolainen ja Erik Saravuo nappasivat loistavasti arvokisavoitot Vuokatissa lasketuissa Euroopan nuorten olympiapäivillä. Naisten maajoukkueessa kauden aikana valmentautunut Rosa Pohjolainen on kisannut talven aikana lähinnä Eurooppa- ja maailmancupeissa, mistä on karttunut rutiinia ja laskuvarmuutta. Rosa hallitsi selkeästi Vuokatin pujottelukisaa ja voitti toiseksi sijoittunutta Italian Emilia Mondinellin yli sekunnin erolla. Kolmanneksi laski Itävallan Victoria Olivier.

Miesten puolella nähtiin äärimmäisen tiukka kisa, missä voittoon laskeneen Erik Saravuo ero toiseksi sijoittuneeseen Norjan Jons Braathen Herlandsiin oli vain kaksi sekunnin sadasosaa. Suomen Jesperi Kemppainen oli kisan kolmas 11 sekunnin sadasosaa Erikin perässä.

Erikille myös toinen mitali paripujottelusta

Perjantain päätöspäivän lajina oli paripujottelu, missä lasketaan paria vastaan, kunnes nopein kaksikko kohtaa finaalissa ja toiseksi nopeimmat ratkaisevat himmeimmän mitalin pikkufinaalissa. Erik Saravuon vire jatkui edelleen huippuvauhdissa, kun hän saalisti hopeamitalin jääden lopulta Italian Eduardo Saraccolle sekunnin kymmenyksen. Suomen Eduard Hallberg taipui vastaavasti pikkufinaalissa Italian Andrea Bertoldinille.

Naisten sarjan Rosa Pohjolainen loukkaantui lievästi edellispäivän joukkuekisan karsinnassa ja jätti loput kisat tällä kertaa väliin. Suomen joukkue pääsi kuitenkin tässäkin lajissa mitalin makuun, kun se löi pikkufinaalissa Saksan ja saalisti pronssia. Voiton vei Itävalta, joka voitti finaalissa Italian.

EYOF -kisan pujottelun nopeimmat Rosa Pohjolainen ja Erik Saravuo

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *