Erik Saravuo kahdesti podiumille Sundsvallissa

Sundsvallissa laskettiin 8.-9.1. kaksi Fis-pujottelua, jotka olivat samalla Ruotsin Alpine Elite Tourin osakilpailuja. Suomalaislaskijat nappasivat miesten sarjan ykköstilat molempina päivinä, kun Eduard Hallberg voitti lauantain kilpailun ja Erik Saravuo sijoittui myös hienosti kolmanneksi. Ruotsin Lukas Kalberg sijoittui päivän kisassa toiseksi.

Sunnuntaina 9.1. lasketussa toisessa kisassa Erik Saravuo lisäsi edellispäivästä vauhtia ja voitti tiukan kamppailun ruotsalaislaskijoita vastaan ja teki samalla kauden parhaat Fis-pisteensä 32,65. Toiseksi sijoittui Gustav Lindqvist 9 sekunnin sadasosaa Erikille jääneenä. Edellispäivän kakkonen Lukas Kalberg ja Norjan Fredrik Möller sijoittuivat jaetulle kolmannelle sijalle 2 sadasosaa Lindqvistin perässä.

Naisten sarjassa voitot menivät molempina päivinä Norjan Bianca Bakke Westhofille. Silja Koskinen oli parhaillaan sunnuntain kisan 12:s.

Tulokset: FIS Alpine Skiing – Sundsvall (SWE) – Event Details (fis-ski.com)

Salomo Sirviölle neljä voittoa Ruotsista

Salomo Sirviön nousujohtoinen kisavire huipentui Ruotsin Lyckselessä ja Tärnabyssä lasketuissa Fis-kisoissa, mistä Salomo nappasi täyspotin eli neljä voittoa. Lyckselessä laskettiin 18.-19.12. kaksi Fis-pujottelua ja ensimmäisessä kisassa Salomo voitti Ruotsin Johan Silfältin ja Max Löfin selkeällä puolen sekunnin erolla. Tahkon poikien hyvää panosta täydensivät Joel Palosaari ja Miikka Nieminen sijoittuen neljänneksi ja seitsemänneksi. Naisten ykkönen oli Ruotsin Matilde Edvinsson ja Tahkon ainoa naisten sarjan edustaja Silja Koskinen oli viides.

Sunnuntaina 19.12. lasketussa toisessa kisassa Salomo Sirviö sai tiukimman vastuksen joukkuekaverilta, kun Erik Saravuo jäi hänelle lopputuloksissa ainoastaan kuusi sadasosasekuntia sijoittuen toiseksi. Molemmille tuli samalla uran parhaat Fis-pisteet. Myös Miikka Nieminen laski hienosti ollen neljäs. Naisten voittajaksi laski Norjan Trine Bruvoll. Silja Koskinen joutui keskeyttämään ensimmäisellä kierroksella.

Kisakierros jatkui 21.-22.12. Tärnabyssa, missä laskettiin kaksi Fis-suurpujottelua, joissa Salomo Sirviön voittoputki sai edelleen jatkoa. 21.12. lasketussa ensimmäisessä kisassa toiseksi laski isäntämaan Johan Silfält ja hienosti jälleen kolmanneksi Erik Saravuo. Naisten kisassa ykkönen oli Ruotsin Mathilde Edvidsson ennen Suomen kolmikkoa; Riia Pallari, Veera Alaniska ja Silja Koskinen, jotka olivat seuraavina.

Kiertueen viimeisessä kisassa Salomo Sirviön ylivoimainen vire jatkui ja hän korjasi neljännen voittonsa reilun puolen sekunnin erolla Ruotsin Lucas Kongsholmiin. Tahkon pojista podiumille nousi myös Joel Palosaari, joka oli kolmas. Jesperi Kemppainen täydensi suomalaisten menestystä sijoittumalla neljänneksi. Naisten voittajaksi laski edellispäivän tapaan Mathilde Edvidsson. Ruotsin Linnea Bergman oli toinen ja Veera Alaniska kolmas sekä Silja Koskinen neljäs.

Tulokset:

Lycksele: FIS Alpine Skiing – Lycksele (SWE) – Event Details (fis-ski.com)

Tärnaby: FIS Alpine Skiing – Taernaby (SWE) – Event Details (fis-ski.com)

Salomo Sirviö parhaana Klövsjössä

Tahkon alppikoulun kokeneempi kaarti jatkoi Fis-kiertuetta Ruotsin Klövsjössä, missä laskettiin 11.-12.12. kaksi Fis-suurpujottelua. 11.12. lasketussa ensimmäisessä kisassa voittoon laski Ruotsin David Törnqvist. Salomo Sirviö oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkivauhdissa kolmantena, mutta toisen laskun pienet virheet pudottivat hänet lopputuloksissa kuudenneksi 1,44 sekuntia päivän voittajalle jääneenä. Naisten kisan ykkönen oli Ruotsin Cornelia Öhlund ja parhaana suomalaisena oli Silja Koskinen seitsemäntenä 1,45 sekuntia kärjelle jääneenä.

Sunnuntaina 12.12. lasketun miesten kisan vei nimiinsä Ruotsin Johan Silfält ja Tahkon laskijoista parhaana oli jälleen Salomo Sirviö, joka sijoittui kahdeksanneksi 1,2 sekuntia kärjelle jääneenä. Naisten kisan nopein oli lauantain tapaan Cornelia Öhlund ja Silja Koskinen oli tällä kertaa sijalla 10.

Tulokset: FIS Alpine Skiing – Kloevsjoe (SWE) – Event Details (fis-ski.com)

Kotimaan FIS-kilpailut jatkuivat Pyhällä

Kotimaan Fis-kisakierros jatkui 9.-12.12. Pyhätunturilla, missä laskettiin kaksi Fis-suurpujottelua ja kaksi Fis-pujottelua. Tahkon alppikoulun vanhemmat laskijat kisasivat samaan aikaan Ruotsissa, joten alppikoulun nuorempi vastasi vauhdista kotimaan rinteillä. Kahdessa ensimmäisessä startissa oli lajina suurpujottelu ja naisten sarjassa voitot menivät Veera Alaniskalle. Ensimmäisessä Fis-kisassaan Tahkon alppikoululaisista nuori Aada Kanto oli hienosti viidentenä. Miesten sarjassa molemmissa starteissa ykköseksi laski Jesperi Kemppainen. Tahkon laskijoista Oskar Gustafsson ja Eetu Tuononen olivat myös vauhdissa ollen ensimmäisen kisan kakkonen ja kolmonen. Toisessa kisassa Eetu Tuononen oli viidentenä.

Viikonloppuna 11.-12-12. laskettiin vielä kaksi Fis-pujottelua ja naisten sarjan molemmat voitot meni Norjan Adriane Steinsvikille. Aada Kanto nappasi ensimmäisessä kisassa podium sijoituksen ollen kisan kolmas. Toisessa kisassa Aada oli jälleen hyvässä vauhdissa sijoittuen kuudenneksi. Miesten ensimmäisessä kisassa ykköseksi laski jälleen Jesperi Kemppainen ja Tahkon laskijoista parhaana oli viidenneksi sijoittunut Eetu Tuononen. Toisen kisan ykkönen oli Norjan Oddbjörn Hjellback ja Tahkon pojista parhaana oli Mikael Musikka, joka ensimmäisen kierroksen jälkeen oli kärkipaikalla ja lopputuloksissa viides.

Tulokset: FIS Alpine Skiing – Pyhatunturi (FIN) – Event Details (fis-ski.com)

Salomo Sirviö vauhdissa Kiirunassa

Kiirunassa laskettiin 23.-24.11. kaksi FIS-pujottelua, missä saatiin Tahkon laskijoille kaksi sijoitusta podiumille, kun Salomo Sirviö teki tasaista työtä ja oli molempien päivien kisassa kolmas. Ruotsin William Jonsson vei nimiinsä molemmat kisat ja ensimmäisen kisan kakkosena oli Latvian Miks Zvejnieks. Toisen kisan kakkoseksi laski Norjan Sindre Myklebust. Ensimmäisessä kisassa Salomo jäi kärjestä sekunnin ja toisen päivän kisassa eroa kärkeen tuli 58 sekunnin sadasosaa. Nuori Erik Saravuo täydensi menestystä ollen 16:s ja 20:s.

Naisten sarjassa saatiin myös kaksoisvoittaja, kun Saksan Nina Wiesmuller oli nopein molempina päivinä. Parhaana suomalaisena oli Silja Koskinen sijoilla 17 ja 10.

Tulokset: FIS Alpine Skiing – Kiruna (SWE) – Event Details (fis-ski.com)

Kovatasoiset Fis-kisat Kåbdalisissa

Ruotsin Kåbdalisissa kisattiin 20.11. kovatasoiset Fis-pujottelut, missä oli yhteensä 330 laskijaa 30:sta eri maasta. Erityisesti miesten kisaan oli saatu huikea kattaus maailmanluokan laskijoita, kun paikalla oli kahdeksan alle 10 Fis-pisteen laskijaa, kuten rankinglistan ykköslaskija Ranskan Noel Clement ja Saksan Linus Strasser. Myös olosuhteet olivat huippuluokkaa, kun rinne oli jäädytetty ja kisat saatiin vedettyä aurinkoisessa pikkupakkasessa.

Kovinta vauhtia päivän kisassa piti kuitenkin Iso-Britannian Dave Ryding, joka voitti lähes sekunnin erolla Ranskan Victor Muffat-Jeandetin ja Norjan Christian Soevikin. Tahkon viidestä miesten sarjan laskijasta parasta vauhtia piti Salomo Sirviö, joka oli 35:s. ja Erik Saravuo oli vastaavasti sijalla 41.

Miesten voittaja Dave Ryding

Naisen sarjan kaksoisvoitto meni Ruotsin laskijoille, kun Hedda Martelleur ja Melanie Dahlberg nappasivat kärkipaikat. Kolmanneksi sijoittui Norjan Bianca Westhoff.

Tulokset: https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=49843&seasoncode=2022

Kisakausi käyntiin Suomulla

Kotimaan Fis-kisat saatiin avattua 16.-17.11. Suomulla, missä kisattiin tasokkaat Fis-pujottelut huippuolosuhteissa. Mukana oli Suomen naisten maajoukkueen laskijat sekä muitakin Levin maailmancupiin matkalla olevia laskijoita. Myös Saksan nuorten maajoukkue oli hionut kisakauden starttia leireilemällä ja avasi kisakauden Suomen lumilla.

Ensimmäisen päivän nopein oli Rosa Pohjolainen viiden sadasosan sekunnin erolla ennen Riikka Honkasta. Tsekin Gabriela Capova oli päivän kolmas jo yli sekunnin kärkikaksikon takana. Miesten kisassa Tahkon pojilla oli ensimmäisen kierroksen jälkeen hienot asemat, kun Salomo Sirviö oli johdossa ja Erik Saravuo kolmantena. Toisen kierroksen ulosajot muuttivat lopputuloksen saksalaisten laskijoiden nelosvoitoksi, missä ykköspaikalle nousi Maximilian Schwarz. Erik Saravuo oli suomalaisista parhaana neljäs.

Toisen päivän naisten nopein oli Riikka Honkanen ja toisena Saksan Elina Lipp ja kolmantena Tsekin Capova. Tahkon laskijoista parhaana oli kuudenneksi laskenut Silja Koskinen. Miesten sarjan kärkisijat miehitti jälleen Saksan nuorten maajoukkueen laskijat, jotka nappasivat kolmoisvoiton. Nopein oli tällä kertaa Max Geissler-Hauber. Suomalaisten parhaana oli Jesperi Kemppainen, joka oli neljäs 1.6 sekuntia kärjen takana.Tahkon laskijoista parhaana oli kuudenneksi laskenut Miikka Nieminen.

Tulokset: FIS Alpine Skiing – Suomu (FIN) – Event Details (fis-ski.com)

Fis-kisakauden avauskisan naisten kärkilaskijat (vas. Riikka Honkanen, Rosa Pohjolainen ja Cabriela Capova).

Kisakausi alkaa…

Kotimaan kisakausi aloitetaan Suomulla, missä lasketaan 16.-17.11. kaksi Fis-pujottelua.

Race season will start on 16.-17.11. at Suomu, where will be two Fis slalom races.