Salomo Sirviö vauhdissa Kiirunassa

Kiirunassa laskettiin 23.-24.11. kaksi FIS-pujottelua, missä saatiin Tahkon laskijoille kaksi sijoitusta podiumille, kun Salomo Sirviö teki tasaista työtä ja oli molempien päivien kisassa kolmas. Ruotsin William Jonsson vei nimiinsä molemmat kisat ja ensimmäisen kisan kakkosena oli Latvian Miks Zvejnieks. Toisen kisan kakkoseksi laski Norjan Sindre Myklebust. Ensimmäisessä kisassa Salomo jäi kärjestä sekunnin ja toisen päivän kisassa eroa kärkeen tuli 58 sekunnin sadasosaa. Nuori Erik Saravuo täydensi menestystä ollen 16:s ja 20:s.

Naisten sarjassa saatiin myös kaksoisvoittaja, kun Saksan Nina Wiesmuller oli nopein molempina päivinä. Parhaana suolalaisen oli Silja koskinen sijoilla 17 ja 10.

Tulokset: FIS Alpine Skiing – Kiruna (SWE) – Event Details (fis-ski.com)

Kovatasoiset Fis-kisat Kåbdalisissa

Ruotsin Kåbdalisissa kisattiin 20.11. kovatasoiset Fis-pujottelut, missä oli yhteensä 330 laskijaa 30:sta eri maasta. Erityisesti miesten kisaan oli saatu huikea kattaus maailmanluokan laskijoita, kun paikalla oli kahdeksan alle 10 Fis-pisteen laskijaa, kuten rankinglistan ykköslaskija Ranskan Noel Clement ja Saksan Linus Strasser. Myös olosuhteet olivat huippuluokkaa, kun rinne oli jäädytetty ja kisat saatiin vedettyä aurinkoisessa pikkupakkasessa.

Kovinta vauhtia päivän kisassa piti kuitenkin Iso-Britannian Dave Ryding, joka voitti lähes sekunnin erolla Ranskan Victor Muffat-Jeandetin ja Norjan Christian Soevikin. Tahkon viidestä miesten sarjan laskijasta parasta vauhtia piti Salomo Sirviö, joka oli 35:s. ja Erik Saravuo oli vastaavasti sijalla 41.

Miesten voittaja Dave Ryding

Naisen sarjan kaksoisvoitto meni Ruotsin laskijoille, kun Hedda Martelleur ja Melanie Dahlberg nappasivat kärkipaikat. Kolmanneksi sijoittui Norjan Bianca Westhoff.

Tulokset: https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=49843&seasoncode=2022

Kisakausi käyntiin Suomulla

Kotimaan Fis-kisat saatiin avattua 16.-17.11. Suomulla, missä kisattiin tasokkaat Fis-pujottelut huippuolosuhteissa. Mukana oli Suomen naisten maajoukkueen laskijat sekä muitakin Levin maailmancupiin matkalla olevia laskijoita. Myös Saksan nuorten maajoukkue oli hionut kisakauden starttia leireilemällä ja avasi kisakauden Suomen lumilla.

Ensimmäisen päivän nopein oli Rosa Pohjolainen viiden sadasosan sekunnin erolla ennen Riikka Honkasta. Tsekin Gabriela Capova oli päivän kolmas jo yli sekunnin kärkikaksikon takana. Miesten kisassa Tahkon pojilla oli ensimmäisen kierroksen jälkeen hienot asemat, kun Salomo Sirviö oli johdossa ja Erik Saravuo kolmantena. Toisen kierroksen ulosajot muuttivat lopputuloksen saksalaisten laskijoiden nelosvoitoksi, missä ykköspaikalle nousi Maximilian Schwarz. Erik Saravuo oli suomalaisista parhaana neljäs.

Toisen päivän naisten nopein oli Riikka Honkanen ja toisena Saksan Elina Lipp ja kolmantena Tsekin Capova. Tahkon laskijoista parhaana oli kuudenneksi laskenut Silja Koskinen. Miesten sarjan kärkisijat miehitti jälleen Saksan nuorten maajoukkueen laskijat, jotka nappasivat kolmoisvoiton. Nopein oli tällä kertaa Max Geissler-Hauber. Suomalaisten parhaana oli Jesperi Kemppainen, joka oli neljäs 1.6 sekuntia kärjen takana.Tahkon laskijoista parhaana oli kuudenneksi laskenut Miikka Nieminen.

Tulokset: FIS Alpine Skiing – Suomu (FIN) – Event Details (fis-ski.com)

Fis-kisakauden avauskisan naisten kärkilaskijat (vas. Riikka Honkanen, Rosa Pohjolainen ja Cabriela Capova).

Kisakausi alkaa…

Kotimaan kisakausi aloitetaan Suomulla, missä lasketaan 16.-17.11. kaksi Fis-pujottelua.

Race season will start on 16.-17.11. at Suomu, where will be two Fis slalom races.